Топ-5 правил харчування в святкові дні
Щоб провести незабутні свята з відчуттям легкості і смакуванням кожного шматочка страви помірно, потрібно керуватися правилами харчової поведінки за святковим столом.
Дієтолог Наталія Самойленко розповіла, як не набрати зайвої за великодні дні.
Правило 1
Якщо ви дотримувалися посту, то не кидайтеся в крайнощі. Поступово вводите м’ясні страви, доповнюючи подвійною порцією свіжих овочів. Чи не компенсуйте ті обмеження, які були присутні протягом тривалого часу, ударною дозою у відповідь.
Правило 2
Якщо, згідно з традиціями вашої родини, розговіння припадає на нічний час, то не намагайтеся спробувати все підряд і якомога більше. Кращий варіант – це білкові продукти без значного обсмаження з овочами. Додайте шматочок сирого сала в компанію.
Правило 3
Пам’ятайте, що святковий стіл – це не єдина локація, яка має бути присутня у вашому полі зору. Весна за вікном, все цвіте. Насолоджуйтесь естетикою навколо!
Правило 4
Міра. Ці 4 букви повинні маячком світитися в вашій свідомості. Не забувайте про водний режим!
Правило 5
Паска. Не важливо, за яким рецептом вона була приготовлена (класичний, сирний, без глютену і ін.). Вживайте на здоров’я, однак не замінюйте здобою основні прийоми, і намагайтеся не включати в меню цей продукт у вечірній час.
Джерело: РБК-Україна